virtuves baldai

Virtuvės baldai ir stereotipai, kuriuos laikas pamiršti

Seniau gaminti virtuvės baldai dabar mums primena tankus: mažai erdvės viduje, bet išorė didžiulė ir masyvi. Gaminimas virtuvėje, apstatytoje tokiais baldais, būdavo kaip akrobatinių triukų virtinė bandant išvengti mėlynių ant kojų nuo baldų kampų ir galvos sutrenkimo į viršutines spinteles. Greitai rasti juose tai, ko tuo metu prireikė, taip pat būdavo ne menkesnis iššūkis, nei senelio garaže rasti reikalingą varžtelį.

Šiuolaikinių virtuvės baldų dizaino pagrindiniai principai yra visiškai priešingi: jie turi būti talpūs, tačiau kartu pagaminti iš tokių medžiagų bei taip išdėstyti, kad sutaupytų kuo daugiau erdvės virtuvės kambaryje, o kartu – kad viskas, kas reikalinga, būtų lengvai ir greitai pasiekiama.

Modernūs virtuvės baldai dabar pritaikomi įvairiausio dizaino interjerui: nuo klasikinio iki minimalistinio, nuo šiaurietiško iki pietietiško – visų stilių mėgėjams. Tačiau vertėtų atsikratyti stereotipo, kad gražiai ir ypač patogiai įsirengti virtuvę galėsite tik tuo atveju, jeigu jūsų virtuvės kambarys yra prabangaus namo didžiulė patalpa iš reklaminio katalogo, o jeigu turite nedidukę virtuvę – patogių sprendimų jums dairytis nė neverta. Iš tiesų renkantis baldus ir konsultuojantis su specialistais, dabartinių baldų svarbiausias pranašumas ir yra tai, kad juos galima taupant erdvę įrengti taip, kad net mažas virtuvės kambarys būtų patogus.

Dar vienas gana dažnas klaidingas įsitikinimas renkantis virtuvės baldus būna galvojimas: “Gyvenu vienas”, “Mažai gaminame”, ir dėl to virtuvės įrengimui nereikia skirti jokio dėmesio, galima ją įrengti iš esmės bet kaip. Deja, dažniausiai tai baigiasi dvigubu išlaidavimu po poros ar keleto metų prireikus visiškai iš naujo įrengti virtuvę. Pirma, net ir labai nedaug gaminant nepatogi virtuvė gamins jums nuotaiką kiekvieną dieną. Antra, tokie dalykai, kaip virtuvės baldai, turėtų mums tarnauti daug metų, o tokie faktoriai, kaip gyvenimas vienam ar mūsų pačių įpročiai bei pomėgiai, gali pasikeisti labai greitai.

Ir trečias dalykas, kurį derėtų pamiršti renkantis naują virtuvės komplektą, yra tokie posakiai, kad “Žinoma, kad paviršiai braižysis ir atsilaupys, juk nestovės nenaudojami”. Šiuolaikiškomis technologijomis gaminamų baldų paviršiai yra ilgaamžiai, tvirti, atsparūs mechaniniams ir cheminiams poveikiams, ir kaip nauji ar praktiškai kaip nauji turi atrodyti daug metų.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top