Kada reikalingas statybos techninis prižiūrėtojas?

Statybos – viena tų sričių, apie kurią galima kalbėti valandų valandas. Ir, nieko keista, kodėl taip yra – dėmesį verta atkreipti į tai, kad kai pradedame kalbėti apie statybas, būtina aptarti ypač daug įvairių akcentų. Ne išimtis yra ir statybos techninis prižiūrėtojas. Taigi, kas yra statybų techninis prižiūrėtojas? Kada reikalingas techninis statybų prižiūrėtojas? Į šiuos klausimus ir atsakysime netrukus.

Pirmiausia reikia išsiaiškinti, kas yra statinio techninė priežiūra? Atsakant į šį klausimą, reikia akcentuoti, kad šios srities tikslas yra kontroliuoti, ar statinys statomas pagal statinio projektą, o taip pat – įvertinti statybos rangos sutarties sąlygas bei normatyvinių statybos techninių dokumentų, normatyvinių statinio saugos ir paskirties dokumentų ir kitų teisės aktų reikalavimus.

Atsakant į klausimą, kas yra statybos techninis prižiūrėtojas, svarbu pasakyti, kad tai yra architektas arba statybos inžinierius, kuris, kalbant trumpa, atstovauja statytojui. N, o kalbant detaliau, verta akcentuoti, kad šis specialistas yra atsakingas už šias sritis: jis vadovauja statinio statybos techninei priežiūrai, taip pat atlieka statinio statybos (bendrųjų statybos darbų) bendrosios techninės priežiūros vadovo funkcijas. Tačiau ir tai – dar ne viskas: šis specialistas taip pat koordinuoja specialiąją statinio statybos priežiūrą bei jos vadovų veiklą ir pagal kompetenciją atsako už pastatyto statinio normatyvinę kokybę.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad jeigu asmuo nori eiti statybos techninio prižiūrėtojo pareigas, tai jis turi atitikti šiuos reikalavimus: turėti statybos inžinieriaus arba architekto išsilavinimą, o taip pat yra reikalinga ir profesinė patirtis (priklausomai nuo aplinkybių, reikia turėti nuo 2 iki 5 metų patirtį).

Taigi, kaip matyti, statybos technika – daug įvairių akcentų apimanti sritis. Na, o siekiant pačių geriausių rezultatų, verta rinktis ir statybos techninį prižiūrėtoją.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top