KUR GALIMA PANAUDOTI GIPSO PLOKŠTES?

Gipso kartono plokštės yra naudojamos todėl, kad jos padeda palaikyti sausą aplinką patalpose. Jos pasirenkamos sienų ir lubų paviršiams išlyginti arba pertvaroms patalpose įrengti.

Kokie yra gipso plokščių privalumai?

Pirmas privalumas – šiomis plokštėmis dengtos sienos sulaiko šilumą ir nepraleidžia garso. Kitas jų privalumas yra tas, kad po jomis kuo puikiausiai galima paslėpti, vamzdžius, laidus ir kabelius. O svarbiausia yra tai, kad šios plokštės yra labai lengvos ir puikiai pasitarnauja kaip pertvaros. Gipso kartono plokštės yra praktiškas pasirinkimas, kai norisi ką nors pakeisti namų interjere, nes jas labai greitai galima pritvirtinti prie sienos ir lubų.

Ar sunku montuoti gipso kartono plokštes?

Šiaip gipso kartono plokščių montavimas nėra itin sudėtingas. Tačiau daug keblumų sukelia taisyklingas plokštės linijų žymėjimas. Taip pat siūlių glaistymui reikia turėti praktinės patirties, tad išvada yra tokia – gipso plokščių montavimas yra profesinio išmanymo reikalaujantis darbas, todėl jį geriau patikėti profesionalams.

Kokios yra gipso kartono plokščių rūšys?

Gipso kartono plokštės yra skirstomos į tokias rūšis – paprastos-standartinės, ugniai atsparios, drėgmei atsparios, ugniai ir drėgmei atsparios. Pati gipso kartono plokštės ilgis siekia nuo dviejų iki trijų metrų. Standartinių plokščių storis siekia 12,5 milimetro. Be jų dar yra gaminamos lengvesnės gipso kartono plokštės, kurių storis siekia 9,5 milimetro. O pačios storiausios plokštės storis yra pusantro centimetro storio, tačiau jos naudojamos rečiau.

Ką reikėtų žinoti gipso kartono plokščių pirkėjui?

Gipso kartono plokštes perkantis asmuo turi būti labai gerai apskaičiavęs galimą jų sąnaudos normą. Įprastai atsargai reikėtų skirti bent iki dešimties procentų šios rūšies medžiagos, nes vykdant apdailos darbus patalpose nerasi tokių idealių sienų, kokių norėtum. Todėl, pjaustant plokštes sienų apdailai, lieka dalis niekur negalimų pritaikyti likučių.

Dar labiau sudėtingesnė yra lubų apdaila. Norint jas tinkamai padengti plokštėmis į talką būtina pakviesti aukštos kvalifikacijos statybininkus. Be to, jei norite, kad jūsų namų lubos būtų išpuoštos figūriniais stambiais akcentais, tam pasiekti kaip tik reikalingos gipso kartono plokštės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top