Koks mokestis yra taikomas parduodant nekilnojamąjį turtą?

Nekilnojamasis turtas yra vienas svarbiausių bei stambiausių pirkinių. Belieka tik pridurti, kad tokio pobūdžio turtą mes galime įgyti ypač įvairiais būdais. Tačiau neretai pasitaiko atveju, kai dėl vienų ar kitų priežasčių, mums nelieka nieko kito, kaip tik parduoti šį turtą. Na, o tuomet, turime atkreipti dėmesį ir į tam tikrus dalykus ir juos apsvarstyti. Vienas dalykų, kurį reikia apsvarstyti, yra tas, kad turime nuspręsti, kaip bus parduodamas šis turtas – patys būsime atsakingi už šį procesą, o gal patikėsime jį specialistams? Svarbu pasakyti, kad ir vienas, ir kitas pasirinkimas turi tam tikrų privalumų, todėl turite ypač atsakingai juos pasverti ir pasirinkti tinkamai. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat reikia pasidomėti ir dar vienu dalyku – ar prieš parduodant tokio pobūdžio turtą, reikia mokėti kokį nors mokestį? Apie tai ir pakalbėsime jau netrukus.

Taigi, atsakant į šį svarbų klausimą, reikia akcentuoti, kad turi būti mokamas gyventojų pajamų mokestis, kuris siekia 15 proc. Tačiau taip pat svarbu žinoti, jog tuo atveju, jei šių ir kitų su darbo santykiais nesusijusių apmokestinamųjų pajamų metinė suma viršija 120 vidutinių šalies darbo užmokesčių dydžio (VDU) sumą, tai tuomet bus taikomas 20 procentų siekiantis mokestis.
Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad tokio pobūio turto pardavima syra iš tiesų labai svarbus bei atsakingas žingsnis, todėl reikėtų jam rimtai pasiruošti, ir, jei reikia, taip pat pasitarti su specialistais. Be to, skubėti taip pat neverta – neskubėkite pasinaudoti vos pirmu gautu pasiūlymu. Na, o dar daugiau šia ir kitomis temomis galite rasti http://www.astramachinery.lt/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt kamtoreikia.lt tnews.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top